Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Tarieven en vergoedingen

Vergoeding voor kinderen tot 18 jaar

Per 1 januari 2015 worden de behandelingen van kinderen en jongeren onder de 18 jaar vergoed door de gemeente. 

Praktijk POP-Jacobs heeft overeenkomsten afgesloten met de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Gemeenten in de regio Midden-Holland.

Tot op heden geldt: wanneer u een verwijsbrief heeft ontvangen van uw huisarts of een specialist, heeft u recht op vergoeding van de zorg vanuit de gemeente, volgens het woonplaatsbeginsel.

Vergoedingen voor jongeren van18 jaar en ouder
Praktijk POP-Jacobs heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat zorg voor jongeren ouder dan 18 jaar onder de vergoede zorg valt. U dient hierbij wel rekening te houden met het eigen risico van uw polis.

De praktijk brengt de vergoede zorg in rekening bij uw ziektekostenverzekeraar. De ziektekostenverzekeraar vergoed een percentage van een van de zorgvraag producten. (85-95%).

De bedragen van de zorgvraagzwaarteproducten zijn resp.:

Code                Prestatie               Maximumtarief   
180001 Kort €  457,43
180002 Middel €  779,40
180003 Intensief €  1.222.15
180005 Onvolledig behandeltraject €  186,71

Tarief beschikking Generalistische Basis GGZ 1-1-2016, Nederlandse Zorgautoriteit

 

Losstaand intelligentie-onderzoek en training wordt door de gemeente niet vergoed. Het is mogelijk deze zorg zelf te bekostigen en daardoor zeggenschap te houden over de te leveren zorg (zie onderstaande tarieven).

Intelligentie onderzoek: €  585,00

Mindfulness training: € 600,00

Een afspraak afzeggen

Wanneer u een afspraak wilt afzeggen of verplaatsen, dient u dit minimaal 24 uur van te voren te doen. Anders zijn wij genoodzaakt om de gereserveerde tijd van uw afspraak in rekening te brengen.

No-show regeling: Is de afspraak niet tijdig afgezegd (ongeacht de reden), of verschijnt u zonder bericht niet op de afspraak, dan brengen wij de behandeling in rekening. U krijgt dan van ons een nota (€ 45,00 'wegblijf-tarief') thuis gestuurd.